Igiena echipamentelor

Submitted by superadmin on Fri, 08/17/2018 - 13:30

Suprafețele de contact ale laptelui cu echipamentele de muls și de răcire reprezintă o sursă principală de contaminare a laptelui și frecvent, cauza principală a numărului mare de bacterii. Rutina simplă și necostisitoare de curățenie și dezinfectare poate elimina practic această sursă de contaminare.

Dezinfectarea echipamentelor de muls elimină bacteriile și ajută la evitarea contaminării laptelui.

 

O rutină bună de curățare este esențială!

Rutina de curățare a echipamentelor de muls:

1. Deconectați aparatul de la tancul de răcire și scoateți filtrul de lapte

2. Limpeziţi cupele de muls și pregătiţi procedura de spălare

3. Pre-clătiți imediat după muls (înainte de răcire), cu apă călduță

4. Faza de spălare (65-80°C, 5-10 min)

5. Limpeziți abundent (cu apă rece, până când toate reziduurile chimice sunt îndepărtate)

 

Igiena cupelor de muls elimină contaminarea încrucișată. O vacă infectată înseamnă o producție scăzută, dar și un risc de contaminare încrucișată în timpul procesului de muls. Cupele de muls trebuie dezinfectate după fiecare mulgere a unei vaci „cu risc ridicat” de infectare.

 

 

 

Igiena apei de băut: tehnologia inovatoare sprijină obiceiurile sănătoase.

O sursă adecvată de apă potabilă este o componentă esențială a producției de lapte. Apa potabilă contaminată poate cauza diverse afecțiuni datorită expunerii constante la bacteriile patogene. Salmonella, Streptococcus, bacterii coliforme și oochiste pot fi răspândite cu ușurință în țarc și în apă, iar în cele din urmă acestea ajung în corpul animalului. Biofilmele și depozitele minerale permit bacteriilor să se înmulțească în interiorul adăpătoarelor. Cu cât este prezent un depozit mai mare de minerale cum ar fi fier, mangan, calciu etc. - din cauza apei dure, de exemplu - cu atât este mai ușor pentru materia organică, inclusiv pentru bacterii, să se atașeze de marginea interioară a adăpătoarelor.  

 

dESCOPERITI PRODUSELE NOASTRE

Image
Intro
Igiena echipamentelor
Published to